Racheeta
Replies to this thread:

More by Racheeta
What people are reading
Subscribers
Subscribers
[Total Subscribers 2]

poozaree

Shyam Sundar Swonepa
:: Subscribe
Back to: Kurakani General Discussion Refresh page to view new replies
 ****जति गर्दा पनि मो:मो जुसी भएन ! ****

[Please view other pages to see the rest of the postings. Total posts: 26]
PAGE: <<  1 2  
[VIEWED 27360 TIMES]
SAVE! for ease of future access.
The postings in this thread span 2 pages, go to PAGE 1.

This page is only showing last 20 replies
Posted on 05-16-14 10:58 AM     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

हैन जति गर्दा पनि मो मो लै जुसी बनाउन आएन . कसैले सल्लाह दिए राम्रो हुने थियो .

धन्यबाद
 
The postings in this thread span 2 pages, go to PAGE 1.

This page is only showing last 20 replies
Posted on 05-16-14 4:36 PM     [Snapshot: 397]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

Add some cheese to make it juicy.... it will work like magic !
 
Posted on 05-16-14 4:48 PM     [Snapshot: 404]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

अलि बोसो काम भयो होला. 100 % lean meat is not good for MoMo . Use about 10-12 % fat also. I use about 20%. That is excessive tara I like it that way. Also after wrapping don't keep it standing too long. and don't save unused wrappers for later. Try to use it all.. If not air-tight seal गरेर store गर्ने . If all else fails. MSG or अजीना - मोटो . Good Luck.
Last edited: 16-May-14 04:49 PM

 
Posted on 05-16-14 6:03 PM     [Snapshot: 479]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

Marcellomycin हालेर ट्राई गर , मैले त त्यहि हाल्छु |

 
Posted on 05-16-14 7:57 PM     [Snapshot: 551]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     2       ?         Liked by
 

पहिला त् थुक्क मेरो बुद्धि ! मेरो गोबर भरेको दिमागले त् टाइटल एस्तो पो देख्न पुगेछ !

****जति गर्दा पनि मु** जुसी भएन ! ****

भित्र आएर किन चै मो:मोको कुरा हुँदै छ भनेको त् .....

एनीवेज....

रचिताजी, हजुरले येदि चिकेन ब्रेस्ट इउज गर्न हुन्छ भने ब्रेस्ट बाट चै कहिले नि जुस निस्किंदैन जस्तो मलाइ लाग्यो ! किन भने ब्रेस्टमा बोसो हुँदैन नि ! तेही भएर आदरणीय राहुलभाइले नि पोर्क मिसाउन भाको छ जस्तो मोमोमा ! पोर्कको फ्याटले जुस दिन्छ !

मैले बनाउँदा चै चिकेनको बोसो भाको थाई ल्याउन्थे ! स्कीन निकाली वरी मिट क्लिभरले किमा बनाउथे ! अनी त् खुब जुस निस्किन्थियो मैले बनाको म:ममा ! तर अचेल मैले मासु खान छोडी दिए ! पशु-पक्षीको माया लगेर !
 
Posted on 05-16-14 8:18 PM     [Snapshot: 610]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     1       ?         Liked by
 

लोल Nas ,
मलाई पनि तेस्तै भाको थियो , तेस्मथी यो star star देखेर त ...
यो चै दिमाग गोबर भरिएर अनि भ्रस्ट भएर हो . लोल

अनि के रे मासु खान्न रे ? होइन होला, गफ दिन्छ | .. ए ए ए पकाएको चै नखाने होला . लोल

sorry है रचेता जी, यो नास को कमेन्ट देख्यो कि दिमाग भ्रस्ट भएर आउच| yesto upayogi thread ma mero jasto faltu kura thik lagena bhane delete gardiye huncha hai |
Last edited: 16-May-14 08:21 PM

 
Posted on 05-16-14 9:57 PM     [Snapshot: 683]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

Don't add too much masalaa, salt and avoid garlic powder(or powder of anything). These are the things that make momo dry. Although it is not good for health, I also use lots of soy sauce.
 
Posted on 05-16-14 10:07 PM     [Snapshot: 701]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

"पकाएको चै नखाने होला "

हा हा ब्रो ! सहि कुरो हो !

मलाइ चाई दुलो भएको जुसी दमप्लिंग एक दम मनपर्छ !



 
Posted on 05-17-14 9:10 AM     [Snapshot: 927]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

केही थप कुराहरु !
१. छ्यापी भन्नाले अंग्रेजी मा Shallots  र यो दुइ तीन दाना राख्दा स्वाद महाबौद्धको नाङ्ग्ले म:म : को स्वादको झझल्को  दिन्छ | 

२. १/४ भाग पोर्क मिसाउँदा जुसी हुने हैन , पोर्कले मसला सामात्छ र हाइब्रिड मासु को स्वाद ठुलो खसीको स्वादसंग मिल्दो जुल्दो हुन जान्छ | चिकेन मात्र हुँदा ज्यादै सफ्ट भएर मासु नै बिलाए जस्तो हुन जान्छ | 

३. जुसी बनाउने मूल अवयव भनेको प्याज, छ्यापी र अलिकति घिउ ले हो | 

४. लशुन हाल्नै  पर्छ तर भुलेर पनि अदुवा हाल्नु हुँदैन | अदुवा भडुवा हो म:म: को हक मा | 

५ . यति कुरामा ध्यान पुर्याए र सिंगो म:म: ( टुक्रा न पारी ) र अचार न हाली क्वाप्प खानुस्, जुसी मात्र हैन बसन्तपुर वरिपरी टपरीमा खाएको म:म: भन्दा स्वादिलो हुने छ , ग्यारेन्टी छ | 

Last edited: 17-May-14 09:13 AM

 
Posted on 05-17-14 12:53 PM     [Snapshot: 1040]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

सजिलोकोलागी हामि कुखुराको छाती को प्रयोग गर्छौ नास र अरुले भने झैँ ममको लागि यो मासु निस्क्रिस्ट हो | यदि फुर्सद भए कुखुराको साप्रोको मम बनाएर खानुस:
मेरो मम बनाउने प्रबिधि :
मलाइ पसलको किमा मन पर्दैन : किनकी मरमसला हालेर मल्दा लेदो जस्तो हुने र मम पोकोपार्न असजिलो लाग्छ |
कुखुराको साप्रो : छालाकाडेर मासु छुट्याउने अनि सानो सानो टकरा पारि मिक्स्चर मा ग्राईण्ड गर्ने (एकनासले किमा बन्ने हुदा सानो टुक्रा परेको ) मकै दाना जस्तै हुँदैमा निकाल्छु | छ्यापी बिनाको मम मम नै हैन जस्तो लाग्छ | बल्ल घैटोमा घाम लाग्यो अदुवा भडुवा हो भनेर ! सोयासस को प्रयोगले पनि जुसी बनाउन सहयोग गर्छ भने स्वाद मा पनि तब्दिली हुने हुदा 2-४ ओटा बनाइ परिक्षण गर्न सक्नु हुन्छ, पास र फेल नतिजा तुरुन्तै पाउनु हुनेछ ( सके सम्म थोरै मात्र हाल्नु होला)
मम को स्वाद बडाउने काम अचारले गर्छ _ अर्थात् सुनमा सुगन्ध थपे झैँ !

 
Posted on 05-17-14 8:03 PM     [Snapshot: 1232]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

I went to one chinese restaurant awhile ago and ordered momo called "xiao long bow" , it was 50% jhol n rest meat. The best momo i ever had. And this is how they do it, i tried n its really good.
Save the bone and boil it for a long time until the water is rich in gelatin. Add little spices of your choice to give it a flavor. After it cools down, store it in your fridge until it turns into jelly.
Now, when you roll momo, add 50-75% keema and rest of this gelatin with spoon, one momo at a time.
And you have a juicy momo.
Saathi lai recipe lekhda lekhdai momo craving po bhayo ta. Ajha daro beer ra momo jaanay bho.
 
Posted on 05-17-14 10:34 PM     [Snapshot: 1302]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

लौ यो म:म: मा छ्यापी हालने त थाहा थिएन । अर्को पटक try गर्नु पर्यो ।

म चै टर्की को किमा को बनौछु । चिकेन अलिक थुस्स स्मेल लाग्छ र अलिक गिलो हुन्छ ।

जूसी बनाउन सोया सस ; घीऊ या बटर तेल र प्याज हल्ने।।

राहुल भाई त 7 - 8 मिनेट पकाउदा मम पाक्छ भन्छन त; यो त अलिक चादै भएन र ? कति बेर पकौने भन्ने चै म पनी confuse छू । केही idea ?
 
Posted on 05-18-14 1:18 PM     [Snapshot: 1519]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

Sajhafan

Tyo gelatin jati keema ma halera muchda hudaina? one at a time garna ta nikkaai time consuming po hunchha jasto chha

ANS

I cook my momos on medium heat for 20 minutes. I have two trays and after the first 10 minutes, i switch the trays.

If you have pork mixed in with the meat, please cook thoroughly. I would cook more than 7-8 minutes personally but in high heat I guess it gets cooked in 7-8 minutes.
 
Posted on 05-18-14 4:41 PM     [Snapshot: 1611]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

I tried to download picuture of momo, may be being large pixel it could not load.

We bought momo wrapper from Chinese Store which was round and little bit thicker than wonton wrapper. Taste was better too, no sign to break even after 10 minutes of high heat ( gas ).

Last edited: 21-May-14 07:46 AM

 
Posted on 05-18-14 6:12 PM     [Snapshot: 1661]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 


1. The median lethal dose (LD50) of marcellomycin depends strongly on the animal and varies from a few mg/kg of body weight (dogs) to 20 mg/kg (Suiss-Webster mice,intravenal injection), the major site of toxicity being the gastrointestinal tract

You need little bit fat to make momo juicy

1. animal fat is not good so avoiding using fat mixed meat. 
2. either use little butter or ghee while preparing the meat
3. Best is to use good quality olive oil during meat preparation, some olive oil are mixed olive oil don't use those,
4. As Magorkhe1 said adding little bit soya sauce also makes  momo juicy
5. Use of  soya sauce and olive oil some ppl dont like becua eof the taste.
6. As Rahulbhi said use of chhyapi gives momo a Kathmandu taste  


  

 
Posted on 05-19-14 5:37 AM     [Snapshot: 1821]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

थप कुरा
म: म : पकाउने भाँडो १ तले भए ८ मिनेट, २ तले भए ९ मिनेट र अधिकतम १० मिनेट राखे पुग्छ | १० मिनेट भन्दा बढी पकाएमा जुस जम्मै भुस हुन्छ | धेरैको जुसी नहुनु एउटा कारण धेरै बेर पकाउँदा पनि हो |
 
Posted on 05-19-14 6:21 PM     [Snapshot: 2068]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

thuldai

tyo heat chhai low, medium or high ma pakauney?
 
Posted on 05-19-14 8:23 PM     [Snapshot: 2141]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

पानी उम्ले पछि हाइ हिटमा ९ मिनेट हो | १० मिनेट भन्दा बढी भयो कि जुस जम्मै धूस हुन्छ है , भन्देको छु 
 
Posted on 05-20-14 8:34 PM     [Snapshot: 2295]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

thuldai le aba momo ko barema auta kahani lekhna paryo hai....
 
Posted on 05-21-14 6:48 AM     [Snapshot: 2373]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

May be this might help: http://www.babuscooking.com/chicken-momo-recipe-chicken-dumpling/
 
Posted on 09-03-18 12:15 AM     [Snapshot: 10194]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

Dulo bhayeko dumpling kaha paayiyela?
 



PAGE: <<  1 2  
Please Log in! to be able to reply! If you don't have a login, please register here.

YOU CAN ALSO



IN ORDER TO POST!




Within last 200 days
Recommended Popular Threads Controvertial Threads
TRUMP 2016!!! Here is why?
महानियिका प्रियंका कार्कीजीलाइ खुल्ला पत्र !
What stocks to buy -- Any recommendation
कोमल ओलि र धिरेन्द्र बिचको अफेयर
मलाई ब्रेड खायो कि सारै पाद आउछ..
Anyone renewed their passport through DC embassy lately?
Wedding Costs in Nepal ? Party, Band Baaja !!!!???
TPS FEDERAL NOTICE
I m offered a Job in Bank in Nepal, should i go back ?
Hpw to bring huge sum of money from Nepal to US
##केटा हो ,*Monthly* कती *SAVE* हुन्छ ? ##
ओपन challenge फर गनाउने (underwear)
लिङ्ग को आकर कत्रो?
बिहे गर्न अगाडी प्रियांकाले आफ्ना शुभेक्छुकहरुलाई यसरी आफ्नो पोल्ने धुंवादार शरीर (smoking hot body) देखाईन
अमेरिकामा नेपालीलाई दुःख छ, सकभर नजानुस
ChatSansar.com Naya Nepal Chat
I met her on Sajha ...
मेरो जिन्दगी Java र बाबा मा अड्कियो
भात भन्या भात हो!
हाकिमनी संग- आज सुक्रबार -३
Presidential rights to assassination rights?
भात भन्या भात हो!
महानियिका प्रियंका कार्कीजीलाइ खुल्ला पत्र !
TRUMP 2016!!! Here is why?
NOTE: The opinions here represent the opinions of the individual posters, and not of Sajha.com. It is not possible for sajha.com to monitor all the postings, since sajha.com merely seeks to provide a cyber location for discussing ideas and concerns related to Nepal and the Nepalis. Please send an email to admin@sajha.com using a valid email address if you want any posting to be considered for deletion. Your request will be handled on a one to one basis. Sajha.com is a service please don't abuse it. - Thanks.

Sajha.com Privacy Policy

Like us in Facebook!

↑ Back to Top
free counters