how to make Masaura's ... - Sajha Mobile
SAJHA MOBILE
how to make Masaura's ...
Posts 14 · Viewed 19435 · Go to Last Post
gal1
· Snapshot
Like · Likedby · 0

Hi

i have masaura made with pidalu and kalo daal but i don't know how to make them.

Can anyone adavice me or give receipe. Poonte dai  where are you need receipe... :)

Thank you

 

amiran
· Snapshot
Like · Liked by · 0

If it works:

First clean the outer covering of pidalu.

Then u can start it to make vujuri from so called koreso( i dont know the exact word of it in english)

Then put the flavour of kalo dal(ekdam masino)to some extent.

Then stir it  with some water 

You can use glove to stir it otherwise it may have the problem of itiching. 

Then put them in one pot and start making small piece(like egg)using your hands.

While making you have to make your hand wet so put a bowl with some water by your side.When the hand gets dry then (ali ali pani hat ma lagaunu)ani masaura banaunu la.

You can make them in the piece of paper or if u have naglo like in nepal then.....u know...but here u may not have those accessories.

Then u have to put them in sunlight  for some days so that they can dry .

After some days it will be ready.

Then remember me to taste how u made.

Gud luck

gal1
· Snapshot
Like · Liked by · 0

amiran,

 

thank you but i have Maseura. I got from nepal.

I don't know how to cook (make them) .

I need receipe to cook.

Thank you for your help if you have receipe to cook them pls let me know.

 

_____
· Snapshot
Like · Liked by · 0
I remember  my mom cooking maseura

first light fry maseura in oil( not complete fry, then add gundruk and fry may be 2-3 minutes, then add water to make enough soup.

or to make alu tama maseura

lightly fry maseura, add tama and fry 2-3 minutes then add potato again fry 2- 3 mins then add vijaqyeko bodi and finally add water to ur liking. u can add tomatoo etc to it

that was what almost 13 yrs ago i saw, i think will work
amiran
· Snapshot
Like · Liked by · 0

gal1...

First pour  little more oil in comparison to other curry coz frying masauras require little more oil.

Then simply fry masaura until it gets a light brown.dont fry more after this.then take those in a plate slowly from remaining oil so that u can fry potato,tomato and onion on that heated oil.OR you can cook them all in one and at the same time but there might be the chance of masauras(galna sak6 )so try as ur wish.but ali care garera cook gare seperate nagarda pani hunchha.

Then fry onion for sometime,add tomato and potato one by one.Stir those all mixture and put masala including salt according to your taste of tongue.

Then cook them as other curry and you can add some water to get them cooked.

Now add those masauras in those cooked mixture  and cook for some minutes and pour some water on those mixture if you like the soup of this tasty curry with rice.Finally add dhania over it and stir.Whole masauras curry is ready.

Mero ta masaurako tarkaari ta sabse best ho ani mitho pani pakauchhu so mero receipe try garau ani yeso nepal ko masaura yeta ni pathauda kaso hola.........

 

gal1
· Snapshot
Like · Liked by · 0

thank you mr "_____________" and amiran.

I really appreciate your help. 

Amiran,  if you live near me then i can pass those maseura.

take care all

 

gal1
· Snapshot
Like · Liked by · 0
i mean near by my place
Birkhe_Maila
· Snapshot
Like · Liked by · 0

पुन्टे बुढाले भन्दा मिठो मस्यौरा पकाउने तथा खाने तरिका:

 

चाहिने सामाग्री-

१) एक कप मस्यौरा

२) दुइ तिनवटा आलु

३) आधा प्याज मसिनो गरेर काटेको

४) ४ वटा जति मध्यम साइजका गोलभेँडा (गोलभेँडाले अलि अलि अमिलो हो कि जस्तो मिठो टे्स्ट दिन्छ)

५) जिरा, धनिया इत्यादिको धुलो भन्नाले मसलाको धुलो १ ठुलो चम्चा।

६) अदुवा लसुनको पेस्ट एक चम्चा।

७) तेल २ ठूलो चम्चा

८) घ्यू वा बटर ५ ठूलो चम्चा ( मस्यौरा भुट्नको लागि)

९) नून चहिएजति।

बिधी-

१) आज मस्यौका पकाउने भनेर मख्ख परेर जोशिने

२) मुसुक्क हाँस्ने र भान्सामा जाने

३) एउटा भाँडो तताएर त्यसमा घ्यू वा बटर हाल्ने।

४) घ्यू तातेपछि मस्यौरा हाल्ने र चलाउँदै भुट्ने।

५) मस्यौराको बास्ना आउन थालेपछि झन छिटो छिटो एकछिन भुट्ने र रातो रातो भएपछि डढ्नु भन्दा अगाडि मस्यौरालाई झिकेर एउटा

भाँडामा राख्ने र अलिकता नून छर्कने। (नोट: भुटेको मस्यौरा पाक्यो कि पाकेन भनेर क्वाप्प मुखमा हालिहाल्न हुँदैन तातो मस्यौरा जिब्रोमा परेर झ्वाइँSSSSSय गर्ने सम्भावना रहन्छ।)

६)त्यहि भाँडोमा बाँकि रहेको घ्यूमा तेल हाल्ने र तातेपछि प्याज हाल्ने।

७) हल्का रातो  भएसम्म प्याज भुट्ने र त्यसपछि आलुका टुक्रा हालेर २-३ मिनट जति चलाउने।

८) नून, बेसार र अदुवा लसुनको पेस्ट हालेर १-२ मिनट चलाउने ।

९) मुसुक्क हाँस्ने।

१०) अब अघि झिकेको मस्यौरा चाख्ने  बेला भयो, एउटा क्वाप्प मुखमा हाल्ने र झुरुम झुरुम चपाउने र एकछिन मख्ख पर्ने।

११)मस्यौरा चपाउँदै चलाउने र मसलाको धुलो हाल्ने।

१२) गोलभेँडा हालेर फेरि चलाउने र अलिकता पानी पनि हाल्ने यदि तरकारि भाँडोमा लाग्न लागेको जस्तो भए।

१३) आलुको तरकारी लगभग पाकिसकेपछि अलिकता पानी हाल्ने र फत्कन थालेपछि मस्यौरा हालिदिने।

१४) एक पटक सरर चलाउने पानी हाल्ने छिपछिपे अथवा लेसाइलो(ग्रेभि) कस्तो मन पर्छ त्यस अनुसार पानी अडकल्ने र छोप्ने र

मुसुक्क हाँस्ने।

१५) मस्यौरा भिजेपछि तरकारि तयार भयो।

मस्यौरा खाने तरिका:

१)भात संगको गाँसमा वा चम्चाले त्यत्तिकै खाँदा एक पटकको गाँसमा एउटा मस्यौरा,आलु,र ग्रेभि संयुक्तरुपमा आएको हुन पर्दछ।

२) मस्यौरा खाँदा ठुस्स पर्न हुँदैन मख्ख पर्न पर्छ, अर्थात :( गर्न हँदैन :डि गर्न पर्छ।

३) अरुलाई आफूले बनाएको मस्यौरा चाख्न दिएको बेलामा चाहिँ कस्तो बन्यो होला भनेर :पि गर्नु पर्छ।

धन्यवाद्।

cheli
· Snapshot
Like · Liked by · 0

kasto dami recipie!!




sayapatri
· Snapshot
Like · Liked by · 0

Birkhe Maila le hasaunu hansayo. Mero ta masyaura banaune ra khane bhanda hasda hasda hairaan bhayo.

Looks like great recipe. Thank you.

gal1
· Snapshot
Like · Liked by · 0

बिर्खे माइला जी,
रेसिपी को लागि धेरै धेरै धन्यवाद
हास्न बिर्सेंछु क्यारे, अलिक मिठो भएन.
अर्को चोटि बनाउदा मुसुक्क हास्नेछु .

(तपाइलाई  चिने चिने जस्तो लाग्यो नि)

सबैजनलाई  धन्यवाद !!!

Sheetalb
· Snapshot
Like · Liked by · 0

Birkhe_Mailaji

do you have recipe for kakro ko achar - typ amilo ra piro kya also mula ko achar... please share with the same smiling details.

syanjali
· Snapshot
Like · Liked by · 0
दुई डलरको फोन कार्ड किन्ने अनी नेपाल फोन गरेर मस्यौरा बनाउने तरिका बुझेर एही ब्लग मार्फत हामीलाई पनि जानकारी गराइ दिए बेश हुन्थ्यो .
कि मस्योउराको ब्यवसाय नै सुरु गर्ने होकी ??

 
gal1
· Snapshot
Like · Liked by · 0

 

स्याङ्जाली जी ,
यहाँ बिर्खे माइला, आमिरान जस्तो एक से  एक कूक हुँदा हुँदै किन नेपाल मा फोन गर्नु पर्‍यो र! हैन र ?

अनी तपाईं चाइ स्याङ्जा को कुन ठाउँ बाट पर्‍यो नि !!!


सबैजनालाई बिजया दशमी को शुभ कामना !!!

Please log in to reply to this post

You can also log in using your Facebook
View in Desktop
What people are reading
You might like these other discussions...
· Posts 21 · Viewed 1979
· Posts 6 · Viewed 372
· Posts 13 · Viewed 2301
· Posts 2 · Viewed 317
· Posts 1 · Viewed 65
· Posts 1 · Viewed 77
· Posts 14 · Viewed 1441
· Posts 1 · Viewed 91
· Posts 1 · Viewed 111
· Posts 3 · Viewed 279



Your Banner Here
Travel Partners
Travel House Nepal