खसी को पक्कु कसरि बनाउने ?
This is all I found , is this the good way to make pakku, Thank you and Happy Dashain !
https://www.youtube.com/watch?v=pt5bjttB5c8
साचै नै क्लिक बेट हो ?
दशैँ को बेला पकाएर खाने र ख्वाउने गर्नु भन्दा नेपालि स्वाद पाउने गरि पकाउने चमेना गृह बाट मगाईयो | ल्याम करी मिठो मात्र नभएर घरमा पकाएर खाईएको पुराना दिन को सम्झना दिलायो | मलाइ पनि तेस्तै ग्रेभी युक्त खसीमासु बनाउन 2-४ युट्युब हेरे | पन्जाब , हरियाणा देखि बिहार सम्मका पकवान बिधि हेरियो | बिहार र नेपाल टासिएको हुनाले तिनको र यहा टासिएको खसी पकवान बिधिमा खासै अन्तर देखिन | ग्रेभीको लागि धेरै प्याज र काजुको धुलो हालेको पाए |
डच ओभन को कुरा सुने पछि स्यानो छदा मासु पकाउने ढड्डु जसलाई ससपिउन पनि भनिछ , जो Sauce Pan बाट अपभ्रम्सित भै नेपालि करण भएको हो| न्यु जर्जि पटेल ब्रदर्स समेत खोज तलास गर भ्याई सके |
अरु परिकार पनि तास्नु होला |
Yo pali dashain ma kasaudi ma yesari nai pakayera khaiyo.
Please log in to reply to this post
You can also log in using your Facebook
What people are reading
You might like these other discussions...
· Posts 7
· Viewed 1154
· Likes 3
· Posts 12
· Viewed 854
· Likes 1